IKLAN

Saturday, September 16, 2017

AIN UPSR!!!!!!!!!!!!

     11 September 2017

    Hai guys . Sekarang ni Ain dah  year 6. DAh lama Ain tak buka blog Ain . Ain rasa rindu sangat. ye la busy dengan UPSR kan 
Ain hope Ain akan dapat UPSR 6A.  kawan kawan jangan lupa doakan Ain dapat keputusan cermerlang tau supaya Ain boleh masuk MRSM  Kuantan Pahang. Aminnnn. 

           untuk pengatahuan anda ain sudah menukar sekolah sebanyak 3 kali. sekarang Ain bersekolah 

            di SK SERI PRISTANA.





Monday, December 19, 2016

my new sisister

so welcome back                                                                                                                 in 29 /9/2015.                                                                                                                    AIN SARAH SOFIRNA was born  at hospital tropicana .

do you want see my baby hahaha she already 1YEAR OLD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





im already year 5 !!!!!!!!

assalamualaikum...... . lama  tak jumpa you all....... .                     Ain dah besar dah. umur ain dah 11 thn . Ain tak sempat sebab ain ada banyak keje nak buat .                                                          so busy..... .                                                                                           bay bay bay you all.

Monday, June 02, 2014

Menang pertandingan fotografi

ain telah  memenangi pertandingan fotogrrafi daripada tabung haji. ain telah hantar gambar semasa ain di mekah . tak sangka menang. .ain  dapat saguhati je..dapat juga rm200. Bawah ni gambar semasa ain ambil hadiah..



Ini lah gambar yang ain hantar hingga menang saguhati

 

Rumah Saya

Hari tu  ain ada crita pasal kampong sekarang ain nak cerita pasal rumah ain di KL Di bawah ini ialah gambar gambar rumah saya...rumah saya ada swimming pool...kalau kawan kawan nak main swimming bolehla datang rumah saya...ok tapi rumah ain tinggi ada 18 tingkat,,,rumah ain tingkat ke......ahahaha rahasia,,takbolih bagitahu...papa ain tak kasi...ok kawan kawan bai bai





.

Sunday, June 01, 2014

Balik kampung

 
Pada cuti sekolah yang lalu Ain dan family Ain  ,balik kampong. bess sangat . dapat jumpa sepupu ,mak saudara ain  ,pak saudara ain  dan ki atuk ain. adik Ain MUHAMMAD   dan sepupu dia HAMDI, main hujan lepastu  baling batu dalam air  .kalau kat KL takda peluang nak main hujan . tapi bila balik kampong wooooo bess  . tengok la kat bawah  ada gambar. Ok Ain  dah penat. BABABAI. jumpa lagi .
 
 



 
  video

Monday, May 12, 2014

Selamat hari ibu, mama

ain nak ucapkan selamat hari ibu untuk mama ain yang ain sangaaaaaaaat sayang...papa pun ain sayang juga jangan jeles ya papa. ain senyap senyap beli hadiah hari ibu untuk mama. terima kasih papa sebab belanja ain hadiah mama ni.


Friday, May 09, 2014

Ajar adik muhammad mengaji

ain ni ustazah garang tau.. tengoklah video ni
video

Monday, May 05, 2014

Ain beli Gramofon

MAsa ain pergi penang hari tu ain dan mama ada beli gramfon untuk hadiah birthday papa..kat sini ain nak tunjuk cara guna gramfon...
 
 
video

Wednesday, April 30, 2014

Wakil sekolah untuk pertama kalinya

Ain wakil sekolah ke pertandingan bercerita tahap 1 di sekolah kota damansara. ain tak menang pun,,sedihnya,,,tajuk cerita ain ialah nasib si anak tiri,,,kawan kawan tengoklah..
 
video

Thursday, April 10, 2014

Yeay ..Ain menang pertandingan bercerita

 
Yes...ain menang tempat pertama dalam pertandingan bercerita. seronoknya ain akan mewakili sekolah selepas ini..ini medal pertama Ain tahun nii
 
 
video video

Sunday, March 30, 2014

Pertandingan bercerita tahap 1

Ain telah memasuki pertandingan bercerita tahap 1. Tajuk cerita Ain ialah Arnab berekor pendek. Kawan kawan harap harap Ain menng ya.
 
video

Friday, March 28, 2014

Hari Keluarga di Cherating.

Selamat sejahtera kawan kawan .ha harini ain nak cerita tentang   Family day masa cuti sekolah Mac 2014. bess pegi pantai cherating .oop kasitau pulak dah . takpa  ain pecah rasialah .kawan kawan kalaunak tahu ada makanan jugak emm ha baru ain ingat  ada makanan  ayam bakar ,sosej bakar kalau kawan kawan tak tahu sosej tu apa takpa ain kasi tahu hotdog. lepastu ada tembikai  ,air oren banyak la yang lain tak ingat dah. semasa ain main pantai tu ain mandi tapi ain tak ingat berendam lama pulak tu sampai kulit ain gelupas .kita orang ada buat games letak pasir dalam botol sampai peuh ain jadi juara  dia kena ada   pasangan ain pasangan dengan  faris lepastu ada  papa tiup belon ain dan semua kanak kanak pecah kan belon sampai pecah ain gunabuah halus lepastu tajam . cari gula gula dalam pasir tu  aja la permainan le pastu makn aiskri lepastu makan aiskrim dalam air itu saja  cerita tentang ain .sekian terimakasih selamat sejahtera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunday, March 09, 2014

Doakan MH 370

Selamat  sejahtere kawan kawan . Pada hari Sabtu ni ada berite sedih. Mama dan papa  kita pagi hingga malam mengadap tv je sebab ade berita tentang kapal terbang hilang sekelip mata . Bila  dengar berita  , Ain rasa sedih  sangat  . marilah kita doa kan kepada MH  370ye kawan kawan . bia kita mudahkan untuk maencari mereka yang menaik  kapal terbang ye kawan kawan  harap doa ini akan dimabulkan amin  yarobalalamin.

 

Monday, March 03, 2014

Jadi pengawas pusat sumber sekolah

Assalamualaikum kawan  . Pada tahun ini Ain telah dilantik menjadi pengawas pusat sumber .
 .Ain gembira bila menjadi pengawas PSS kerana salah satu hobi Ain ialah membaca  buku.
Di bawah ni ada gambar gambar  dan video semasa pelantikan Ain menjadi pengawas PSS.
 

 

 
 
video
 
 
 
 
 
 

Recent Posts

Recent Comments